O nás

Něco málo z historie firmy.

Firma Radetex působí na trhu od roku 1993. Už v této době jsme se zabývali výrobou čepic, stěžejním programem byla ovšem výroba dětské konfekce. Firma vždy stála na špici mezi českými výrobci a naše zboží patřilo k nejvyhledáva­nějším. Bohužel díky hospodářské politice státu a uvolnění levných dovozů do republiky jsme neustáli boj o zákazníka, který by rád preferoval kvalitní české zboží, ale ne tak jeho cenu. Z tohoto, ale i z jiných osobních důvodů, šla firma do útlumu. V roce 2007 potom přišlo oživení a výrobní program je od této doby výhradně zaměřen na čepice. Během dvou let jsme se opět dostali na špici .Jsme maximálně kreativní a baví nás experimentovat. Naše kolekce a designy jsou odvážné, originální a pro někoho možná až šílené, prostě jsme 100% cool. V současné době jsme hodně kopírováni a to i v zahraničí proto si své autorské kolekce chráníme.

Poptávka po našem zboží převyšuje naše výrobní možnosti, proto se nezabýváme ani internetovým ani maloobchodním prodejem. V současné době jsme přesunuli firmu do větších prostor, kde bude reálné do budoucna navýšit výrobní kapacitu a dále rozvíjet naše obchodní záměry.

Pro konečného spotřebitele jsou naše čepice RDX k dostání u našich obchodních partnerů v maloobchodní síti, soukromých internetových obchodech nebo na prodejních výstavách, kterých se pravidelně zúčastňujeme.

Sortiment

Čepice RDX se vyrábějí ve velikosti 00, určené pro od čerstvě narozená miminka až po dospělácký rozměr 58. Stěžejní část sortimentu tvoří čepice pro předškolní a mladší školní děti.

Naše jarní a podzimní kolekce jsou vyráběny z elastických bavlněných úpletů.

Léto je postaveno na úpletu a plátně (v této oblasti máme ještě rezervy neb s ní teprve začínáme).

Zimní kolekce sestává ze tří celků

  • šité čepice z mikropolaru a welsoftu.
  • naše autorská kolekce pletených čepic z akrylové vlny, kterou zhotovujeme v kooperaci s polskou pletařskou firmou.
  • pletené komplety polské firmy Acer, jejíž zastoupení jsme získali pro Českou a Slovenskou republiku.